Zoeken

Nieuwe veroordeling in zaak Hamza mon BB

28 november 2020 - 09:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Marrakech heeft Mohammed Madimi, voorzitter van mensenrechtenorganisatie CNDH en klokkenluider in de zaak Hamza mon BB, donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden en een boete van 3000 dirham.

De hoorzitting waarin Mohammed Madimi werd veroordeeld, begon woensdag in de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech en eindigde donderdag bij zonsopgang. De advocaat van de verdediging kon in de 12 uur lange zitting niets tegen de vele aanklachten ten aanzien van de CNDH-voorzitter: poging tot fraude, afpersing, chantage, laster en het vernederen van functionarissen tijdens de uitvoering van hun taak, meldt le360.

Madimi, was eerst één van de aanklagers in de zaak "Hamza mon BB". De feiten waarvan hij nu beschuldigd wordt houden geen rechtstreeks verband met deze zaak, maar zijn strafbaar bij wet en de sancties worden beheerst door de tweede alinea van artikel 447 van het strafwetboek.

Toen Madimi een paar maanden geleden werd aangehouden maakte Dounia Batma geen geheim van haar tevredenheid. Op haar Instagram-account schreef de zangeres: "We zullen tot God blijven bidden om wraak. Hamdulilah". De man had klachten ingediend tegen verschillende personen, waaronder de Batma-zusters, die hij beschuldigt van het schaden van het imago van leden van de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team