Zoeken

Jared Kushner opnieuw in Marokko om normalisering met Israël te bespreken

24 augustus 2020 - 12:20 - Marokko

©

Jared Kushner, schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt deze week in Marokko, Israël, Bahrein, Oman en Saoedi-Arabië verwacht.

Het bezoek van de Amerikaanse adviseur volgt op de recente overeenkomst van Israël en de Verenigde Arabische Emiraten om de betrekkingen tussen beide staten te normaliseren. Deze overeenkomst zal in september in het Witte Huis in Washington worden ondertekend.

Jared Kushner wordt tijdens zijn bezoek vergezeld door Avi Berkowitz, speciale gezant van Donald Trump, Robert O’Brien, Amerikaanse veiligheidsadviseur en Brian Hook, belast met het Iraanse dossier.

Tijdens zijn geplande gesprekken met Marokkaanse verantwoordelijken zal Kushner pleiten voor een normalisering van de betrekkingen met Israël en Marokko aanmoedigen om het pad van de Verenigde Arabische Emiraten op te volgen.

Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo zal op hetzelfde moment Israël, Oman, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Sudan bezoeken om het Israëlisch dossier te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team