Zoeken

Israël wil onderhandelingen starten met Marokko

2 november 2020 - 13:07 - Marokko

©

Na de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil Israël onderhandelingen opstarten met vijf Arabische landen, waaronder Marokko. Het land wil volgens de Israëlische minister van inlichtingen, de diplomatieke betrekkingen met deze vijf landen verbeteren.

In een bericht op de Israëlische zender "Channel 20" dat werd opgetekend door de correspondent van het Het Turkse persagentschap Anadolu, benadrukte de minister dat ze de banden tussen Tel Aviv en vijf Arabische landen aan willen halen om de relaties te verbeteren. Hij zei dat "de onderhandelingen geïntensiveerd zullen worden met vijf andere landen, namelijk Saoedi-Arabië, Oman, Qatar, Algerije en Marokko".

"Na de ondertekening van het normalisatie-akkoord met de Verenigde Arabische Emiraten, zei ik dat er nog andere overeenkomsten zullen volgen, met andere landen in de Golfregio en in Afrika. Bahrein en Soedan zijn ook tot dit historische pad toegetreden.", brengt hij in herinnering.

Sinds 15 september zijn er reeds normalisatie-akkoorden ondertekend tussen de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Israël. In de afgelopen week heeft ook Soedan het akkoord afgerond om zijn relaties met Tel Aviv te normaliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team