Zoeken

Eerste vlucht Israël-Marokko omzeilde luchtruim Algerije

24 december 2020 - 13:40 - Marokko

©

De eerste commerciële vlucht tussen Israël en Marokko zorgt voor enige ophef in Algerije. De vlucht had een Amerikaans-Israëlische delegatie aan boord onder leiding van Jared Kushner, senior adviseur van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, en zou het Algerijnse luchtruim hebben doorkruist. Een lid van de delegatie ontkende dit formeel.

In een post meldde de pagina, "Israël spreekt in het Arabisch", dat het vliegtuig van het Israëlische bedrijf El Al naar Rabat vloog met Israëlische en Amerikaanse functionarissen aan boord om de normalisatie-akkoorden tussen Marokko en Israël te ondertekenen. De tekst was vergezeld van een afbeelding uit de Flight Radar-software, waarop de vlucht van het vliegtuig van Tel Aviv naar Rabat boven het Algerijnse luchtruim te zien is.

De publicatie veroorzaakte verhitte controversiële discussies, aangezien Algerije en Israël geen diplomatieke betrekkingen hebben. Het land weigert de betrekkingen met de Hebreeuwse staat te normaliseren.

Een lid van de Amerikaans-Israëlische delegatie maakte een einde aan de geruchten met een bericht op sociale media. "Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven met de allereerste rechtstreekse vlucht tussen Israël en Marokko. Aankomst in Rabat voorzien binnen een uur, na een vlucht boven Griekenland, Italië en Spanje. #AbrahamAccords," schreef hij op zijn Twitter-account.

De informatie is bevestigd door de gespecialiseerde site FlightRadar24 die de route van de LY555 op een heldere manier liet zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team