Zoeken

Nieuwe diplomatieke spanningen tussen Marokko en Algerije

6 mei 2020 - 16:40 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het buitenland heeft op maandag verklaard dat Algerije het separatisme blijft aanmoedigen en de fondsen om de bevolking te steunen blijft gebruiken om de regionale situatie te destabiliseren.

Tijdens een online top van de Non-Aligned Movement (NAM), betreurde Bourita het feit dat "ondanks de actuele en uitzonderlijke situatie, een buurland (Algerije) separatisme blijft voeden, wat in strijd staat met de grondbeginselen van de NAM".

"Dit land, in plaats van zijn bronnen te gebruiken om de onzekere situatie van zijn bevolking te verbeteren in de context van de covid-19 pandemie, gebruikt ze om de regionale destabilisatie aan te wakkeren.", aldus Bourita.

Abdelmadjid Tebboune, Algerijnse president, sprak tijdens dezelfde bijeenkomst over de Marokkaanse Sahara. "Ik doe een oproep aan de VN-veiligheidsraad om zo snel mogelijk bijeen te komen en een resolutie aan te nemen om onmiddellijk alle conflicten in de wereld te stoppen, met name in Libië en de bezette gebieden in Palestina en de Westelijke Sahara.", verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team