Zoeken

Marokko en Algerije hebben telefonisch gesprek over diplomatiek incident

18 mei 2020 - 13:40 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft vrijdag een telefonisch gesprek gehad met zijn Algerijnse ambtsgenoot Sabri Boukadoum, over de nieuwe spanningen tussen de twee buurlanden.

Bourita en Boukadoum bespraken het diplomatiek incident van vorige week in Oran. Tijdens hun gesprek kwamen de twee ministers overeen dat "dergelijke zaken niet op sociale media moeten worden geregeld, maar tussen gemachtigde verantwoordelijken". Dat bericht Le360.

Tijdens een videoconferentie met in Algerije gestrande Marokkanen, zou de consul-generaal van Marokko in Oran Algerije een "vijandige Staat" hebben genoemd. Een video van het incident werd massaal op sociale media gedeeld en zorgde voor een verergering van de reeds gespannen betrekkingen tussen Marokko en Algerije.

Hassan Abdelkhalek, ambassadeur van Marokko in Algiers, werd kort na het incident door het Algerijnse ministerie van Buitenlandse zaken ontboden. Volgens de diplomaat werd de video vervalst en maakte de consul van Marokko in Oran nooit dergelijke uitspraken.

Een onderzoek is aan de gang naar de vervalsing en verspreiding van de beelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team