Zoeken

Spanningen blijven oplopen tussen Marokko en Algerije

13 juni 2020 - 19:30 - Marokko

©

De Algerijnse minister van Buitenlandse zaken heeft donderdag bevestigd dat hij persoonlijk het vertrek van de consul van Marokko in Oran had geëist.

"Algerije heeft de ernstige fout van de Marokkaanse consul volgens de diplomatieke gebruiken in de wereld behandeld.", zegt de afdeling van Sabri Boukadoum in een verklaring.

"Algerije heeft Marokko op een passende en ondubbelzinnige manier gevraagd om de nodige maatregelen te treffen, met name de terugroeping van zijn consul in Oran.", vervolgt het ministerie.

De informatie was dinsdag al door Mohand Oussaid Belaid, woordvoerder van de Algerijnse regering, tijdens een perspunt bevestigd. "We hebben zijn vertrek gevraagd. Zijn gedrag was voorspelbaar. We hebben ontdekt dat hij een agent van de Marokkaanse inlichtingendienst is.", verklaarde de bewindsman toen.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken reageerde "met ongeloof" op de beschuldigingen van de Algerijnse regeringswoordvoerder. Marokko verwerpt "deze ongegronde en belachelijke beschuldigingen" en zou zelf het initiatief hebben genomen om de consul terug te roepen.

Bladna.nl