Zoeken

Nasser Bourita roept ambassadeur Algerije in Marokko op matje

13 juni 2020 - 15:30 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft dinsdag de ambassadeur van Algerije in Marokko ontboden als gevolg van de ernstige beschuldigingen van Algiers tegen de Marokkaanse consul in Oran.

Le360 bericht dat Bourita zijn onvrede uitte over de uitspraken van de woordvoerder van de Algerijnse regering, Oussaid Belaïd, die tijdens een perspunt begin deze week verklaarde dat de consul van Marokko in Oran in werkelijkheid een agent was van de Marokkaanse veiligheidsdienst DGST.

Ook vertelde Belaïd dat Algiers het vertrek van de consul had geëist na de verspreiding van een video waarin de diplomaat Algerije een "vijandige Staat" noemde.

Rabat noemde de beschuldigingen "belachelijk en ongegrond". De beelden, die tijdens een videoconferentie met in Algerije gestrande Marokkanen zou zijn opgenomen, zijn volgens Marokko vals. Ook zou Algerije nooit het vertrek van de consul hebben gevraagd en zou het besluit om hem terug te roepen door Rabat zijn genomen.

Boutaher Aherdane begon zijn carrière als diplomaat in 1995 in Oran. Hij werd vorige week naar Marokko gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team