Zoeken

Atletiekkampioen Badr verdween op zee

2 februari 2021 - 19:00 - Marokko

©

Achter de statistieken over illegale migratie schuilen vele menselijke drama’s. Zo ook het verhaal van de jonge Marokkaan Badr, een fanatieke beoefenaar van atletiek die vorige week dinsdag op zee verdween.

Op 9 februari 2014 werd de toen 14-jarige Badr El Moutaouakil uit Fnideq nog eerste in het klassement van het Ceuta Cross Country Championship, meldt El Faro de Ceuta.

Zeven jaar later staat de naam van Badr andermaal in de krant. Deze keer echter omdat hij sinds dinsdag wordt vermist nadat hij samen met een minderjarige naar de Spaanse enclave Sebta probeerde te zwemmen.

Zowel in Sebta als in zijn woonplaats Fnideq vragen mensen zich af waarom de Marokkaan, die bekend stond als een getalenteerde atleet, op 21-jarige leeftijd heeft gekozen voor illegale migratie.

In zijn ouderlijk huis in Fnideq wacht zijn familie tussen zijn medailles en trofeeën in spanning op nieuws over Badr. Zowel in Sebta als Marokko wordt hij gezien als een "goede atleet en een goed mens" die zijn carrière in de atletiek had opgegeven om zijn universitaire studie commerciële luchtvaart in Tanger voort te zetten.

Sinds zijn verdwijning worden de wateren bij Benzú en Tarajal door drie duikers doorzocht om Badr te kunnen vinden. Tot nu toe heeft de zoektocht nog niets opgeleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team