Zoeken

Daesh bedreigt Marokko na normalisatie met Israël

21 april 2022 - 20:20 - Marokko

©

Marokko, dat zijn betrekkingen met Israël heeft genormaliseerd, is een permanent doelwit geworden van Daesh, maar voorlopig zijn de aanhangers van de terreurbeweging er niet in geslaagd het koninkrijk aan te vallen. Marokko beschikt over een efficiënte inlichtingendienst en veiligheidstroepen die paraat staan om op te treden.

In een bericht die op zondag werd gepubliceerd en waarvan La Razón een kopie heeft kunnen inzien, vraagt de woordvoerder van de terroristische organisatie, Abu Omar al-Muhajir, aan moslims in de landen die hun betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd, om tegen hun leiders in opstand te komen en om de jihad te voeren. Volgens al-Muhajir hebben deze leiders, door de hervatting van hun "samenwerking met de Joden", hun steun aan het Palestijnse volk ingetrokken.

Lees ook: Marokkaanse strijder die Daech verliet getuigt (video)

"Laat iedereen weten dat Jeruzalem alleen veroverd zal worden door de monotheïsten en dienaren van Allah, de Mujahiddin, en niet door de taghouts (die Gods wet niet toepassen) en hun lakeien, die slaven zijn van een politiek waarvan de principes veranderen volgens de dictaten van hun opperheren, om geen enkele andere reden dan dan haat jegens de Islam en de Mujahiddin," betoogt de woordvoerder van Daesh.

Al-Muhajir riep ook op tot nieuwe terreuraanslagen door "lone wolves" en door cellen van Daesh in Westerse landen en eiste de verantwoordelijkheid op voor de terreuraanslag van 3 november 2020 in Wenen. Hij beschouwt degenen die hun leven hebben opgeofferd bij aanslagen in het Westen als "martelaren" en moedigt andere moslims aan om hun voorbeeld te volgen.

Lees ook: Daesh bedreigt acteurs in Marokko opgenomen film "Mossoul"

"Volg uw weg, o zonen van de Islam, kies uw doelwitten zorgvuldig en houdt hen in de gaten want zij zijn talrijk. Zoek naar hen die de Joden kwaad willen doen," drong de woordvoerder van Daesh aan. Hij riep op om aanvallen uit te voeren tijdens de heilige maand Ramadan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team