Zoeken

Marokko kwaad op uitspraken Palestijnse ambassadeur in Senegal

23 mei 2022 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft kwaad gereageerd op verklaringen van de Palestijnse ambassadeur in Senegal, die de normalisatie van de betrekkingen met Israël bekritiseerde.

De reactie van Marokko kwam van de ambassade van het koninkrijk in Senegal, die verontwaardiging uitte over de opmerkingen van de Palestijnse ambassadeur in Dakar over het herstel van de Israëlisch-Marokkaanse betrekkingen.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van samenzwering tegen Palestina

In een communiqué omschrijft de Marokkaanse diplomatie de verklaringen als "ongelukkig omdat ze vol tegenstrijdigheden en onwaarheden zitten en zelfs in tegenspraak zijn met de officiële standpunten van hun eigen topambtenaar".

De ambassade benadrukt ook het "soevereine karakter van de Marokkaanse standpunten" en wees erop dat "die naar behoren waren uitgelegd en meegedeeld, vooral aan de hoogste Palestijnse autoriteiten".

"Afgezien van het feit dat de meest elementaire beginselen van terughoudendheid en respect voor soevereine staten geschonden zijn, vooral van de kant van de diplomaat, zijn de ingenomen standpunten en de gebruikte taal uiterst tactloos en gebaseerd op kinderachtige polemiek," schrijft de ambassade.

Lees ook: Marokko veroordeelt Israëlische aanval in Jeruzalem

Op 9 december 2020 ontmoette Koning Mohammed VI de Palestijnse president Mahmoud Abbas om hem op de hoogte te brengen van het besluit van Marokko en deze met hem te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team