Zoeken

Marokko: boze toerismeprofessionals eisen krachtige maatregelen

6 november 2021 - 10:40 - Economie

©

De Marokkaanse toerismesector is zeer ontstemd over de regering en heeft opnieuw zijn ongenoegen geuit. Toerismeprofessionals vragen om krachtige maatregelen en concrete acties.

Toerismeprofessionals in Marokko zijn boos, de Covid-19-pandemie heeft een zeer grote impact op hun activiteiten en daarbij komen ook nog eens de beperkende maatregelen die tijdens het hoogseizoen werden genomen en die een zware klap hebben toegebracht aan een sector die reeds in een benarde situatie verkeerde.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

Op het moment dat de activiteiten in verschillende sectoren weer op gang komen, heeft het toerisme nog steeds moeite om van de grond te komen en dat ondanks alle inspanningen van de sector. Les Inspirations Eco meldt een daling van het aantal toeristische aankomsten en van de omzet met 6,1% naar 24,7 miljard dirham.

Dinsdag vroegen toerismeprofessionals tijdens een ontmoeting met de minister van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie, Fatim-Zahra Ammor, "meer duidelijkheid van de toezichthouder", met een toepassing van verbintenissen op lange termijn. De beroepsbeoefenaars eisen "sociale maatregelen ter bescherming van de werkgelegenheid en van de toeristische sector". Ze vragen ook om de opheffing van de reisbeperkingen en van de maatregelen die de organisatie van evenementen bemoeilijken.

Lees ook: Toerisme: ondernemers doen noodoproep aan Koning Mohammed VI

In antwoord op deze verwachtingen heeft de bevoegde minister toegezegd "een stappenplan op te stellen waarin rekening wordt gehouden met de grieven van de particuliere exploitanten in de sector, teneinde de activiteit nieuw leven in te blazen en de gevolgen van de Covid-19-pandemie te verzachten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team