Zoeken

Covid-19: Spanje "vormt bedreiging" voor Marokko

23 december 2021 - 10:00 - Wereld

©

Marokko zal de vluchten met Spanje niet hervatten omdat het land de gezondheidsprotocollen tegen Covid-19 niet "adequaat en strikt" volgt bij het inchecken van reizigers, zo kondigde het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid maandag aan.

Spanje vormt een "bedreiging" voor de Marokkaanse bevolking omdat het land "weinig hygiëneprotocollen tegen Covid-19 volgt", meldt het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring die op maandag werd uitgegeven. In het document bekritiseert Marokko de Spaanse autoriteiten omdat zij bij het inchecken te weinig gezondheids- of vaccinatiecertificaten van passagiers controleren. Dat bericht Europa Press.

Lees ook: Omikron: Marokko overweegt nieuwe beperkingen

"De bevoegde Spaanse autoriteiten controleren de gezondheid van de passagiers op de luchthavens niet streng," aldus het ministerie van Volksgezondheid. Daardoor zijn er minstens 19 positieve gevallen van Covid-19 uit Spanje op particuliere vluchten, bij aankomst of op doorreis vastgesteld in Marokko.

Het koninkrijk heeft op 29 november zijn luchtruim gesloten om de snelle verspreiding van de nieuwe Covid-19 omikronvariant een halt toe te roepen. Deze maatregel loopt tot 31 december 2021.

Lees ook: Marokko stopt met repatriëring gestrande onderdanen

Volgens de laatste officiële cijfers zijn er de afgelopen 24 uur in het koninkrijk drie doden en 427 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd. Meer dan 22,8 miljoen Marokkanen hebben twee doses van het vaccin ontvangen en ruim 2,5 miljoen mensen hebben een boosterdosis gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team