Zoeken

Marokko overweegt een derde dosis coronavaccin

12 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

Het gebruik van een derde dosis van het vaccin tegen Covid-19 voor bepaalde mensen wordt momenteel overwogen in Marokko, maar volgens Marokkaanse wetenschappers is het dringender om zich in eerste instantie te concentreren op het bereiken van een collectieve immuniteit met de eerste twee doses.

Professor Azzedine Ibrahimi van het wetenschappelijk comité, verklaarde dat wetenschappers niet uitsluiten dat Marokko een derde dosis van het Covid-19 vaccin zal inzetten voor senioren of mensen met een zwakker immuunsysteem, alsook voor patiënten die een chemotherapie ondergaan.

Lees ook: Covid-19 Marokko: vaccin binnenkort verplicht?

De directeur van het biologisch laboratorium van de medische faculteit van Rabat legt echter uit dat het voor Marokko van prioritair belang is om besmettingen tegen te gaan via een goede vaccinatiegraad met de eerste twee doses. Zodra dit doel is bereikt zou Marokko, net zoals de landen die de immuniteit reeds hebben geconsolideerd, kunnen beginnen met het geven van een boosterdosis.

Volgens Tayeb Hamdi, arts en onderzoeker op het gebied van gezondheidsbeleid en -systemen, wordt de derde dosis aanbevolen wanneer de eerste twee doses niet de verwachte immuniteit hebben opgeleverd, bijvoorbeeld bij ouderen of mensen die aan chronische ziekten lijden.

Lees ook: Marokko bestudeert gebruik Pfizer-vaccin

Wat de invoering van een jaarlijkse coronavaccinatie betreft, stelt de professor dat dit noodzakelijk zal worden moest het vaccin aan doeltreffendheid zou verliezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team