Zoeken

Marokkanen wachten op duidelijkheid over coronaregels tijdens Ramadan

7 april 2021 - 11:20 - Marokko

©

Over een week begint ook in Marokko de tweede Ramadan sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Door de ontdekking van besmettingen met de Britse variant van het virus in zeven verschillende regio’s van het koninkrijk, is de Marokkaanse overheid genoodzaakt om tijdens de heilige maand aanvullende maatregelen te nemen om de verspreiding van deze variant naar andere regio’s te beperken.

Het is nog altijd wachten op een officiële bekendmaking van de maatregelen die er tijdens de vastenmaand worden ingevoerd. Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat er waarschijnlijk een avondklok komt die rond het verbreken van het vasten tussen 18.00 en 19.00 in zal gaan en zal duren tot het Fajr-gebed. Volgens de krant zal het voor Marokkanen niet mogelijk zijn om na de iftar nog te kunnen reizen. Hierdoor moet de verspreiding van het coronavirus tijdens de Ramadan worden tegengegaan.

De Marokkaanse overheid had de medische noodtoestand al verlengd vóór de ontdekking van de Britse variant in het koninkrijk. Op dit moment is er in Marokko een avondklok van 21.00 tot 6.00 uur van kracht en moeten cafés, restaurants en winkels om 20.00 uur hun deuren sluiten. Ook is het nog altijd verboden om feesten of bijeenkomsten te organiseren.

Door de intrede van de Britse variant in Marokko, roept de overheid alle Marokkanen op om zich aan de gezondheidsmaatregelen te blijven houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team