Zoeken

Clusters met Deltavariant ontdekt in Casablanca en Kenitra

4 juli 2021 - 21:00 - Marokko

©

In Marokko zijn vier besmettingshaarden van de Indiase Deltavariant van het coronavirus ontdekt. In Casablanca werden drie clusters geregistreerd evenals een besmettingshaard in Kenitra.

Volgens professor Moulay Said Afif, lid van het wetenschappelijk comité, is de epidemiologische situatie in Marokko zorgwekkend nu er vier besmettingshaarden van de Deltavariant van het coronavirus zijn ontdekt. De professor heeft bekend gemaakt dat er drie uitbraken in Casablanca zijn vastgesteld en een vierde in Kenitra.

Lees ook: Marokko op weg naar een nieuwe lockdown?

De Marokkaanse autoriteiten hebben maatregelen genomen om de besmettingshaarden te isoleren en de verspreiding van de Deltavariant van het coronavirus in Marokko in te dammen. Volgens experts is deze variant van het virus 70% meer besmettelijk dan de Britse variant.

In de afgelopen dagen is het aantal besmettingen met het coronavirus in Marokko weer toegenomen. Op zaterdag zijn er in het koninkrijk 951 besmettingsgevallen en 8 doden geregistreerd. Vanwege de verslechtering van de epidemiologische situatie heeft het ministerie van Volksgezondheid de bevolking opgeroepen om zich aan de gezondheidsregels te blijven houden. Als het aantal besmettingen in de komende weken nog sneller oploopt is het wellicht nodig dat er weer beperkende maatregelen worden ingevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team