Zoeken

Coronavirus Marokko: gevaar komt van fabriek met 5000 werknemers

25 april 2020 - 20:40 - Marokko

©

Marokko wordt bedreigd door een toename van het aantal coronavirus besmettingen nadat een geval werd ontdekt in een conservenfabriek in Larache.

Een werkneemster van de fabriek overleed enkele dagen geleden thuis aan de gevolgen van het coronavirus. Ze was dagenlang met symptomen van het virus gaan werken. Sindsdien werden 48 van haar collega’s positief getest.

De nieuwe haard is volgens de autoriteiten heel bezorgend. De Wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft intussen besloten om de fabriek te sluiten. De werknemers zullen volgens Al Massae gewoon worden doorbetaald.

Tientallen werknemers van de fabriek eisen op het coronavirus te worden getest en willen een preventieve medische behandeling. Allen beschouwen het als gevaarlijk om te wachten op de eerste symptomen, met name omdat er mensen zijn die het virus hebben zonder symptomen te vertonen.

Sinds de ontdekking van de haard werden 150 werknemers getest. Sommige collega’s van de overleden vrouw vertonen reeds symptomen, maar zouden nog niet zijn getest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team