Zoeken

Coronavirus Marokko: aantal besmettingen opnieuw naar omhoog

18 mei 2020 - 11:36 - Marokko

©

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is in de afgelopen 24 uur flink gestegen in Marokko. Volgens het ministerie van Gezondheid werden 129 mensen positief getest op het virus.

Het totaal aantal besmettingen in het land bereikt daarmee 6870, aldus de afdeling. Ook werden 3660 mensen (53,28%) genezen verklaard sinds het begin van de epidemie.

Het dodental blijft stabiel. Van zondag op maandag werden geen nieuwe overlijdens geregistreerd. Het sterftecijfer bereikt daarmee 192 (2,79%).

Dagelijks worden bijna 5000 mensen op het coronavirus getest dankzij een forse toename van het aantal laboratoria die de testen kunnen verrichten. In de afgelopen weken werden 83.087 mensen negatief getest op het virus. In Industriële zones worden ook al enkele weken massaal testen verricht om nieuwe haarden te voorkomen.

Volgens het ministerie van Gezondheid vinden 84 procent van de nieuwe besmetting binnen de familie- of vriendenkring plaats. Het merendeel van de nieuwe gevallen werden in de regio van Casablanca vastgesteld (+99). In de afgelopen dagen werden drie nieuwe haarden ontdekt in de metropool.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team