Zoeken

Coronavirus Marokko: 625 kinderen besmet

18 mei 2020 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko werden sinds het begin van de gezondheidscrisis 625 kinderen positief getest op het coronavirus. Dat is 9,4 procent van alle vastgestelde besmettingen.

Volgens Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, werden 315 kinderen genezen verklaard. Een kind met nierproblemen overleed aan de gevolgen van het virus.

De expert liet tijdens een videoconferentie weten dat in maart 20,8 procent van de kinderen die op het coronavirus werden getest, besmet waren. In april daalde dit aantal naar 15,1 procent en in mei naar 6,5 procent.

Bij 57,3 procent van de besmettingen bij kinderen onder 14 jaar werden geen symptomen waargenomen. Lyoubi beschrijft 39% gevallen als mild, 3% als matig en 0,6% als ernstig

Robert Cohen, hoogleraar kindergeneeskunde, stelt dat 10.000 keer minder coronavirus gerelateerde sterfgevallen werden vastgesteld bij kinderen en 1000 keer minder bij ernstige gevallen. Ook zouden kinderen minder besmettelijk zijn dan volwassenen.

Het grootst aantal coronabesmettingen bij kinderen werden in de regio Draa-Tafilalet vastgesteld. Daarna volgen Casablanca-Settat, Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Marrakech-Safi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team