Zoeken

Marokko: ruim 40% gevangenen gevaccineerd

30 mei 2021 - 15:30 - Marokko

©

De nationale vaccinatiecampagne tegen Covid-19 die eind januari in Marokko van start is gegaan, wordt voortgezet en bereikt langzaam maar zeker alle lagen van de maatschappij. Onder de mensen die momenteel worden gevaccineerd, bevinden zich gevangenen, van wie 40% reeds gevaccineerd is.

Nadat de vaccinatiecampagne in de gevangenis "Arjat 1" bij de hoofdstad Rabat van start ging, verklaarde Abdallah Tawfik, hoofd van de gezondheidsdienst van de Algemene Delegatie van het Marokkaanse gevangenisbestuur, dat "de vaccinatiecampagne in de gevangenissen deel uitmaakt van het vaccinatieprogramma op nationaal niveau. Van de 80.000 gevangenen in Marokko heeft 40% sinds 2 maart een corona-vaccin gekregen, aldus Tawfik, die benadrukte dat alle werknemers van de gevangenisadministratie zijn gevaccineerd, d.w.z. 10.200 werknemers in de Marokkaanse gevangenissen.

Bovendien zijn sinds januari 13,5 miljoen doses anti-Covid vaccins van het Chinese Sinopharm en het Britse AstraZeneca aan Marokko geleverd. Een ambtenaar van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid vertelde aan Anadolu Agency dat in het kader van het Covax-mechanisme 950.000 doses aan Marokko moeten worden geleverd, waarvan 650.000 in de komende weken. Het Covax-mechanisme is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in het leven geroepen om te zorgen voor een billijke verdeling van coronavaccins en deze ter beschikking te stellen van landen met een laag en gemiddeld inkomen, zodat ook zij het virus kunnen bestrijden.

Inmiddels zijn er tussen het begin van de pandemie en dinsdagavond, in totaal 517.423 mensen besmet met het virus in Marokko en zijn er 9129 sterfgevallen en 505.668 genezingen gemeld, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team