Zoeken

Toestel Royal Air Maroc naar China om vaccins op te halen

7 maart 2021 - 14:40 - Marokko

©

Marokko gaat in de komende uren een nieuwe partij coronavaccins van het Chinees laboratorium Sinopharm ontvangen. Een Dreamliner van Royal Air Maroc is zaterdagochtend vanuit Casablanca vertrokken om de bestelling in China op te halen.

Ruim een maand na het begin van de nationale vaccinatiecampagne heeft Marokko dringend nieuwe vaccins nodig om deze campagne voort te kunnen zetten en hetzelfde vaccinatieritme aan te houden. Het toestel van Royal Air Maroc wordt deze zondag al in Marokko verwacht met de partij vaccins.

Sinopharm heeft sinds het begin van de vaccinatiecampagne al 1 miljoen vaccins aan Marokko geleverd. Het koninkrijk ontving op 27 januari 500.000 doses en op 16 februari volgde de levering van een tweede partij van 500.000 doses. Hoeveel vaccins Marokko zondag zal ontvangen is niet bekend.

In het koninkrijk kregen bijna 4 miljoen mensen een eerste dosis van het coronavaccin toegediend. Op vrijdag 5 maart daalde het aantal vaccinatie naar 57.900. De voorraad vaccins is bijna op. Zo zouden er nog slechts 122.313 doses beschikbaar zijn. De levering van zondag is dus uiterst belangrijk om de campagne voort te kunnen zetten en zo snel mogelijk een groepsimmuniteit te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team