Zoeken

Frans-Marokkaanse Nour wint The Voice Frankrijk

25 mei 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Na enkele weken wedstrijd won Nour, als jongste deelneemster in de geschiedenis van The Voice Frankrijk, uiteindelijk met 56,2% van de stemmen. De finale vond plaats op zaterdag 21 mei en werd op televisiezender TF1 uitgezonden.

De winnaar was een kandidate van Florent Pagny, de legendarische coach van The Voice Frankrijk. Dit keer was het een 16-jarig meisje dat de vier coaches bij de blinde auditie versteld deed staan toen ze het lied ’Tous les cris SOS’ van Daniel Balavoine met haar eigen touch vertolkte. Ze werd overgehaald door de argumenten van Florent Pagny en sloot zich aan bij de coach die het record in handen heeft van de meeste deelnemers en winnaars van de talentenshow.

Lees ook: Soufiane in finale Voice Kids

Nour, die in Versailles geboren werd uit een Franse moeder en een Marokkaanse vader, ging al heel vroeg na de blinde audities haar eigen weg en liet in de voorrondes zien dat ze klaar was om haar grenzen te verleggen. Voor de jonge studente die al had meegedaan aan The Voice Kids en daar in de voorronde was uitgeschakeld, was het duidelijk de bedoeling dat ze door zou gaan. De nederlaag met Soprano in The Voice Kids gaf haar moed en moedigde haar aan om haar stem en haar optreden te blijven verbeteren.

Terwijl Nour zich voorbereidde om alles te geven in de finale, bereikte haar slecht nieuws. De jongste deelneemster aan de show was haar stem kwijtgeraakt. "The Warrior", zoals haar coach haar noemt, werd echter niet ontmoedigd. "Het lijkt meer op vermoeidheid, maar ik moet bijkomen van mijn emoties. Ik probeer niet te veel te praten, ook al is het ingewikkeld," legde de jonge kandidate uit.

Ondanks het gevaar besloot Nour in de finale het lied "Shallow" van Lady Gaga en Bradley Cooper te zingen. Op zaterdag was ze de eerste kandidaat die doorkwam, wat haar nog meer stress bezorgde. De middelbare scholiere zong ook "Vole" van Céline Dion en eindigde haar optreden met "Avant toi", een duet met Slimane, die The Voice France 2016 won in het team van Florent Pagny.

Lees ook: Samira Said is jurylid in "The Voice Seniors"

Met haar optreden veroverde de jonge deelneemster de harten van het publiek én de eerste plaats met 56,2% van de stemmen. Nour krijgt een contract met Universal Music voor haar eerste solo-album. Ze was erg ontroerd door haar overwinning en kondigde aan dat ze de trofee zou opdragen aan Florent Pagny, die tegen longkanker vecht. "Ik wilde winnen voor Florent Pagny, niet voor mezelf", zei ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team