Zoeken

Kijkers helpen ’Huis gemaakt’-verliezers Younes en Eline met crowdfunding

6 juni 2022 - 09:00 - Wereld

©

De 28-jarige Younes en de 25-jarige Eline wonnen hun droomhuis net niet, maar kunnen het misschien kopen met hulp van Vlaamse kijkers. Hun vrienden en familie startten na de finale van ’Huis gemaakt’ namelijk een inzamelactie voor het koppel, die inmiddels 25.000 euro heeft opgeleverd.

Younes en Eline uit Beringen grepen na maanden intensief renoveren net naast de overwinning in het VTM-programma Huis gemaakt. De teleurstelling van Younes, Eline en haar 10-jarig dochtertje Lena, was zo heftig dat het presentatrice Dina Tersago tot tranen roerde. "Na de finale zaten we echt in zak en as, maar nu gaat het wel weer", zegt Younes. Ze zijn wel zeer blij voor winnaars Anaïs en Cedric. "Ze zijn heel jong, maar kunnen heel hard werken. Ze hebben het hart op de juiste plaats. We hebben zeker niet met plezier verloren, maar we kunnen er vrede mee nemen, omdat zij de winnaars zijn", aldus Younes, die van een "een woonkamer, die een mix wordt van industrieel, bohemian en een vleugje funky, met een Aziatisch-Marokkaanse saus", droomde, in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Cherifa en Rachid van ’Blind gekocht’ zetten huis te koop

Toen Lori Ooms, de beste vriendin van Eline, zag hoe hard het verlies aankwam bij het koppel, startte ze een crowdfunding om hen te helpen bij de realisatie van hun droom. "Meteen na afloop van de finale spraken we af dat we als verrassing voor Younes en Eline een actie zouden opzetten, die na de uitzending online kwam", zegt Ooms. "Ook Cedric en Anaïs willen meewerken." Younes en Eline zijn enorm dankbaar voor de steun. "Van overal krijgen we berichten van mensen die met ons inzitten en trots op ons zijn. Al die steun verzacht de pijn wel. Het is mooi dat ze willen helpen om onze droom waar te maken", zegt Younes.

Lees ook: Cherifa en Rachid hebben goede reden om ’Blind gekocht’-huis te verkopen

Het doel van de crowdfunding is een bedrag van 150.000 euro en de teller staat sinds donderdagavond al op meer dan 25.000 euro. "Het liefst zouden we daarmee het huis in Beringen kopen, ons droomhuis, omdat we daar zelf aan elke centimeter gewerkt hebben", zegt Younes. "Maar we weten nog niet wat de vraagprijs gaat zijn en of dat dus haalbaar is." Het koppel woont nu nog niet samen. "Maar het is toch wel de bedoeling om die stap te zetten en aan onze toekomst te bouwen. Eventueel willen we zelf iets opknappen met de ervaring die we nu hebben opgedaan. Maar dan wel een huis waar we ook al meteen zelf in kunnen wonen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team