Zoeken

Jaouad opent Marokkaanse interieurwinkel in Mechelen

27 november 2022 - 18:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De 41-jarige Jaouad Tahiri werkte lang in de horeca maar gooide het recent over een heel andere boeg. Hij opende een Marokkaanse woonwinkel in de Mechelse binnenstad. Bij interieurwinkel Artizana kan je allerlei ambachtelijke interieurartikelen op de kop tikken, maar de winkel is gespecialiseerd in Marokkaanse deuren en tegels.

De vader van Jawad vertrok in de jaren zestig uit Marokko om als gastarbeider in België te werken. "Meer dan veertig jaar heeft hij gewerkt als patissier", zegt Jaouad in de Gazet Van Antwerpen. Hijzelf begon aan studie interieur, maar haakte onderweg af om in de horeca te werken. "Ik ben heel snel in de horeca gegaan. De aankleding van de interieurs van onze horecazaken hebben we altijd zelf gedaan. Zowel het ontwerp als de decoratie. Dat lag me altijd al. Ik doe dat graag".

Lees ook: Zahia vormt restaurant in Mechelen om tot ‘Delicatessenboetiek’

Nog niet zo lang geleden runde de geboren en getogen Mechelaar het afhaalrestaurant Dim Sum. "Een concept van een Aziatische takeaway dat ik zelf had uitgewerkt. Na zes jaar heb ik het overgelaten", vertelt Jaouad. Ondertussen is hij zelf een veertiger met een gezin en woont hij in Bonheiden. "Ik heb met plezier in de horeca gewerkt, maar het is niet te onderschatten. Het is intensief. Na al die jaren wilde ik een iets rustiger, regelmatiger leven."

Lees ook: Nieuw Marokkaans restaurant Walili in Dworp

Een interieurwinkel openen leek een logische volgende stap. "Het wereldje trekt me heel erg aan. Ik wil het mooiste uit Fez en Marrakech naar Mechelen halen, in de stijl van de bekende riads daar", vertelt hij. "Ik ben zelf veel naar Marokko gereisd en de sfeer van de riads spreekt me enorm aan. Ik heb er verschillende streken bezocht waar de lokale bevolking artisanale stukken maakt. Een voorbeeld daarvan zijn de tapijten, aardewerk, lampen en tafels. Het zijn die artikelen die ik in mijn winkel verkoop". Jaouad heeft voor zijn interieurwinkel een samenwerking afgesloten met een Nederlandse ondernemer.

Bladna.nl