Zoeken

Colombia gaat rozen uitvoeren naar Marokko

17 januari 2022 - 09:00 - Economie

©

Het Colombiaans Instituut voor Landbouw (ICA) heeft verklaard dat Colombiaanse producenten rozen en hortensia’s naar Marokko kunnen uitvoeren. Deze twee bloemen behoren tot de meest gekweekte soorten in Colombia, met een totale oppervlakte van respectievelijk 1392 en 926 hectare.

Als gevolg van het beleid van de Colombiaanse regering, in coördinatie met het ICA, kunnen rozen en hortensia’s die in het Latijns-Amerikaans land geproduceerd worden, naar Marokko worden uitgevoerd.

Lees ook: Een derde Spaanse groenten en fruit import afkomstig uit Marokko

Volgens de voorwaarden van Marokko moet de Colombiaanse herkomst van de bloem worden gegarandeerd, moet de bloem afkomstig zijn van een door de ICA erkende kwekerij waar ze vóór de uitvoer wordt geïnspecteerd, en mag de bloem niet besmet zijn met virussen zoals Xylella fastidiosa. Bovendien moeten de bloemen behandeld worden met een insecticide vóór de uitvoer.

Lees ook: Europese Unie wil kippenvlees uit Marokko invoeren

Directeur-generaal Deyanira Barrero León van de ICA verklaarde dat een eerste lading van 46.000 bloemen naar Marokko zal worden uitgevoerd, waarvan 36.000 rozen en 10.000 hortensia’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team