Zoeken

Europese Unie wil kippenvlees uit Marokko invoeren

2 oktober 2017 - 20:00 - Economie

©

Europese experts bezochten van 11 tot 22 september Marokko om controles uit te voeren op de productie van pluimveevlees. De Europese Unie wil namelijk pluimveevlees uit het koninkrijk gaan invoeren.

De Marokkaanse warenautoriteit ONSSA laat in een verklaring weten dat de audit werd uitgevoerd door een team van experts van de Europese Commissie. Tijdens de audit werd de controle van resten van geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik, pesticiden en contaminanten uit het milieu en de technische bekwaamheid van de veterinaire diensten van de ONSSA beoordeeld.

Tijdens hun bezoek controleerden de Europese experts ook de maatregelen die door de ONSSA werden getroffen met betrekking tot de veiligheid van vlees en vleesproducten afkomstig van pluimvee. Ze bezochten kip- en kalkoenboerderijen, slachthuizen, vleesverwerkende bedrijven, een farmaceutisch bedrijf en een particuliere veeartsenpraktijk.

In maart dit jaar was reeds een eerste audit door Europese experts uitgevoerd in de pluimveesector. De experts hadden daarop een rapport uitgebracht met enkele aanbevelingen over de verbetering van het diagnosesysteem voor vogelgriep en uitbraken van de Ziekte van Newcastle bij pluimvee te voorkomen.

De experts oordeelden toen dat niet alle voorwaarden werden vervuld om aan pluimvee producerende bedrijven in Marokko toestemming te geven om vleesproducten naar de Europese Unie te exporteren. De diensten van de ONSSA beloofden daarop een reeks nieuwe maatregelen te treffen om dit te verhelpen.

Een laatste audit staat in december dit jaar gepland om bedrijven te evalueren voor het slachten, bereiden en verwerken van pluimvee en zo de export van Marokkaanse pluimveeproducten naar landen van de Europese Unie mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team