Zoeken

Tarik Driba wil Franse gastronomie Marokkaans tintje geven

15 mei 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het restaurant Le Viaduc in het Franse Busseau-sur-Creuse heeft sinds afgelopen maandag een nieuwe chef-kok, Tarik Driba, een Marokkaan die uit Marokko is gekomen om zich vertrouwd te maken met de Franse keuken.

Tarik Driba komt uit de stad Agadir. Dankzij de steun van Katia en Laurent Le Mestre, de eigenaars van restaurant Le Viaduc, is hij ervan overtuigd dat de taalbarrière hem niet zal beletten de taak te vervullen waarvoor hij zijn geboortestad voor Frankrijk heeft ingeruild. "Het is hier heel goed. Er wordt hard gewerkt en er is een goede energie. Het contact met de keuken is uitstekend verlopen," verzekerde hij.

Lees ook: Frankrijk in ban van Marokkaanse gastronomie

Tarik Driba is nog maar net aangekomen of hij maakt al indruk met zijn glimlach en zijn professionaliteit. "Tarik is een creatief persoon en luistert goed. Ik hoef het hem maar één keer te laten zien en hij begrijpt het. Hij heeft zich heel goed aangepast. Hij is een buitengewoon talent," zei Laurent Le Mestre.

Zoals vele generatiegenoten is Tarik geboren in een eenvoudig gezin. Zijn vader werkte in een hotel in Marokko, maar moest het om gezondheidsredenen opgeven. Tarik moest een baan vinden om hem te onderhouden en "geld te verdienen". De liefde voor koken die hij sinds het zien van de film Ratatouille koestert, gaf hem de kracht om de obstakels te overwinnen, meldt La Montagne.

Met het werk was hij vertrouwd, omdat hij overdag kookcursussen volgde en ’s avonds als bordenwasser in een restaurant werkte. "Van 7 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags was ik op school. Daarna, van 14 uur tot middernacht, was ik bordenwasser. En dat gedurende twee jaar. Het was een moeilijke en vermoeiende tijd. Maar ik voel me goed als ik kook," legde Tarik uit, alsof hij die gecompliceerde periode wilde minimaliseren.

Lees ook: Marokkaanse rfissa derde op Wereldkampioenschap tapas

Tarik heeft er zin in en wil een nieuwe dynamiek op gang brengen. "Ik wil hier een leuke sfeer brengen. Ik wil de Franse keuken leren en die bewerken met de Tarik touch," zei hij met een lach. Maar voor nu is het tijd om te leren en kleine veranderingen aan te brengen onder toezicht van Katia en Laurent. "Wij denken na over een nieuwe menukaart. Wij zullen de Franse keuken voortzetten, maar met wat exotisme van Tarik," beloofde de manager.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team