Zoeken

Marokkaanse keuken in eerste restaurant Louis Vuitton in Frankrijk

18 juni 2022 - 18:20 - Wereld

©

Op vrijdag 17 juni opende Louis Vuitton zijn eerste restaurant in Frankrijk. Gevestigd in het hotel White 1921 op de beroemde Place des Lices in Saint-Tropez, zal het naast andere gerechten ook Marokkaanse gerechten serveren.

Het Louis Vuitton restaurant opende zijn deuren op vrijdag, enkele dagen voor het begin van het zomerseizoen. Het zal worden geleid door chef-kok Mory Sacko, eigenaar van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant MoSuke in Parijs.

Lees ook: Frankrijk in ban van Marokkaanse gastronomie

Het restaurant zal Marokkaanse gerechten aanbieden, waaronder tajines. In het Luis Vuitton restaurant zal de Marokkaanse specialiteit "geserveerd worden in keramische schalen, vergezeld van een venkel-mango salade en bananen met gerookte paprika", aldus de aankondiging. Er wordt ook een shakshouka geserveerd, die bestaat uit eieren, pikante tomatenpuree, paprika, knoflook, spek en komijn.

Lees ook: Vader en zoon openen Marokkaans-Nederlands restaurant in Dordrecht

Het gevarieerde menu bevat ook andere Afrikaanse en Japanse specialiteiten. Als lunch wordt bijvoorbeeld "Ekiben" opgediend, een Japans gerecht bestaande uit rijst en noedels, groenten en een kleine portie vlees of vis. Voor het diner zijn er "eieren, taco’s van groenten met aubergines, gestoomde vis met citroen, kreeft...".

Bladna.nl