Zoeken

Marokkaanse chef Meryem Cherkaoui opent 100% vrouwelijke restaurant in Frankrijk

15 mei 2023 - 18:09 - Cultuur

©

De Marokkaanse chef-kok Meryem Cherkaoui begint aan een nieuw avontuur: het ’Maison de la Méditerranée’, een restaurant dat eind dit jaar haar klanten zal verwelkomen op de Canebière in de Franse stad Marseille. Het nieuwe culinaire concept is 100% vrouwelijk.

"In het begin wilde ik een ander concept creëren rond een een glutenvrije- en een 7 granen couscous, maar toen ik deze plek (Canebière 50 nvdr) bezocht, met al zijn mogelijkheden, kreeg het project een nieuwe vorm, waarin de Middellandse Zee centraal staat", legt de Marokkaanse chef-kok Meryem Cherkaoui uit aan de website Made in Marseille.

Lees ook: Het succesverhaal van Samira’s restaurants in Spanje

Met de oprichters van het solidariteitsrestaurant ’Le République’, lanceert ze nu in de voormalige juwelierszaak Piery op de Canebière, het Maison de la Méditerranée, met onder meer een mediterraan eetplein, een opleidingsrestaurant en een recyclagecentrum. Het nieuwe 100% vrouwelijke concept moet werkgelegenheid creëren voor vrouwen, door middel van professionele inschakeling.

Lees ook: Marokkaanse Zineb Hattab bij 50 beste chefs ter wereld

"Toen ik in 2009 mijn school in Casablanca oprichtte om à la carte opleidingen voor professionals aan te bieden waren er veel vrouwen aanwezig. Ik merk dat er in Marseille ook veel vrouwen in de keuken staan, in vergelijking met andere steden in Frankrijk, waar meer genderdiversiteit is", aldus de chef, die door haar collega’s erkend wordt en verschillende prijzen heeft ontvangen. Het Maison de la Méditerranée moet eind dit jaar zijn deuren openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team