Zoeken

Chef Nyesha Arrington vertelt over reis naar Marokko

4 juli 2022 - 10:20 - Marokko

©

Chef Nyesha Arrington, winnares van de Food Network Chef Hunter, ontdekte de Marokkaanse keuken tijdens een trektocht met Modern Adventure, een platform dat unieke reiservaringen in Marokko organiseert. De gepassioneerde chef vond het een geweldige ervaring.

Nyesha Arrington is geboren in Californië en werd verliefd op de keuken sinds ze als klein meisje leerde koken met haar Koreaanse grootmoeder, Ai-Soon Lee. Onlangs nam ze deel aan een achtdaagse reis naar Marokko. Daar maakte ze ook kennis met de Marokkaanse keuken. "Toen ik in Marokko was kreeg ik de kans om te werken met bakkers die me technieken hebben aangeleerd die duizenden en duizenden jaren oud zijn. Ik ga er nu gebruik van maken voor mijn toekomstige diners," vertelt ze aan Essence.

Lees ook: Chef Richard Sandoval breidt culinaire imperium uit naar Marokko

Volgens chef-kok Nyesha Arrington is er een overeenkomst tussen de Marokkaanse en de Amerikaanse cultuur. "We willen allemaal rond de tafel zitten en verhalen delen." Het vermogen om groenten tot leven te brengen in de Marokkaanse keuken is iets dat me is bijgebleven. Weet je, veel verschillende groenten eten, tajines en couscous, dat is iets dat ik ken van mijn achtergrond en van de Amerikaanse keuken. Om nog maar te zwijgen van hamburgers en hotdogs en al het Amerikaanse eten dat samen genuttigd wordt. Maar er is nu ook een soort nieuwe, doordachte, neo-progressieve keuken, waar groenten centraal staan op het bord of een accent kunnen zijn," vervolgt ze.

Tijdens haar reis heeft Nyesha Arrington verschillende markten bezocht. "Ik kreeg veel geweldige dadels en specerijen en genoot van geweldige thee. Tussen Marrakech en Fez stopten we in het Atlasgebergte en maakten er letterlijk de meest fantastische wandeling van mijn leven. Daarna bezochten we een honingranch waar zo’n 25 verschillende soorten honing worden gemaakt, die we allemaal proefden. De cactushoning was de meest heerlijke en zeldzame honing die deze bijen maakten. Dus kocht ik daar wat van. Ik heb ook een geweldige olijfolie gekocht."

Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken

Het was een lonende ervaring voor chef Nyesha Arrington. Ze herontdekte de ongelooflijke smaken die ze van haar allereerste chef heeft geleerd. "De allereerste chef waar ik voor werkte, Danny El Malay, was zo’n interessant persoon. Hij is klassiek geschoold in Frankrijk, maar is een kind van Japans-Israëlische ouders dat in Marokko opgroeide. Toen ik met hem samenwerkte kwam ik in aanraking met deze smaken en dat is me voor altijd bijgebleven. Maar ik kon dit soort smaakherinneringen in mijn kookcarrière nooit ophalen, tot ik naar Marokko reisde".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team