Zoeken

Visum voor Israël vergemakkelijkt voor Marokkanen

5 juli 2022 - 12:00 - Marokko

©

Het besluit van Marokko om sneller elektronische visa te verlenen aan burgers van 49 landen, waaronder Israël, heeft de Hebreeuwse staat ertoe aangezet dit voorbeeld te volgen. Er wordt onderzocht hoe de procedure voor afgifte van Israëlische visa aan Marokkaanse burgers kan worden versoepeld.

In de marge van het bezoek van de bekende Israëlische chef-kok Shaul Ben-Aderet aan Rabat, verklaarde David Govrin van het Israëlische verbindingsbureau, dat zijn land manieren onderzoekt om de procedure voor de toekenning van visa aan Marokkaanse onderdanen te versoepelen, schrijft de website Le360.

Dit zou de bilaterale betrekkingen tussen beide landen moeten bevorderen, met name op toeristisch gebied. De Israëlische diplomaat zegt dat hij heel blij is met de "tienduizenden Israëlische toeristen die Marokko bezoeken", sinds de instelling van rechtstreekse vluchten tussen Israël en het koninkrijk.

Daarnaast kondigde David Govrin in april op Twitter aan dat er "een overeenkomst werd ondertekend tussen de Staat Israël en het Koninkrijk Marokko, betreffende visumvrijstelling voor houders van diplomatieke en officiële paspoorten. "De overeenkomst is eind vorige maand in werking getreden," voegt hij er nu aan toe.

Bladna.nl