Zoeken

Chaos in Rabat door straatverkopers

21 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Rabat zijn de lokale autoriteiten opnieuw de strijd aangegaan tegen illegale straathandel. Vooral in de aanloop naar Eid ul-Adha namen de klachten van inwoners over overlast door straatventers toe.

De autoriteiten hebben patrouilles gestuurd in verschillende wijken waar straathandelaren zich opnieuw hebben gevestigd. De inzet is gericht op het bestrijden van illegale bezetting van de openbare ruimte, met name door cafés en restaurants.

Lees ook: Nador worstelt met informele markten rond moskeeën

De hernieuwde actie volgt op klachten van bewoners die hinder ondervinden van de ongecontroleerde markten die, met name tijdens het Offerfeest, in woonwijken opduiken. De venters veroorzaken geluidsoverlast, bevuiling en hinderen het verkeer.

Om een oplossing te bieden, stellen organisaties uit het maatschappelijk middenveld voor om leegstaande terreinen in de buurt van de populaire locaties voor straathandel in te richten. Zo kunnen de verkopers hun waren aanbieden zonder de woonwijken te ontsieren.

Lees ook: Casablanca jaagt straatverkopers weg

Een bron binnen de Coalitie van Maatschappelijke Burgerverenigingen in Rabat erkent dat er in de hoofdstad al diverse officiële markten zijn die met grote investeringen zijn aangelegd. Door een gebrek aan klanten kiezen straatventers echter liever voor de illegale opties op straat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team