Zoeken

Grillen schapenkoppen verboden in Tanger tijdens Eid ul-Adha

16 juni 2024 - 12:10 - Marokko

©

De stad Tanger verbiedt het grillen van schapenkoppen op straat tijdens Eid ul-Adha. De beslissing van de gemeente is genomen omwille van de openbare veiligheid, hygiëne, netheid en vlotte verkeersdoorstroming.

De autoriteiten stellen dat de toename van het grillen van schapenkoppen op straat tijdens het Offerfeest leidt tot onaangename geuren, afvalvervuiling en hinder voor het verkeer. Om deze problemen aan te pakken, is besloten om deze activiteit te verbieden op openbare plaatsen.

Lees ook: Eid ul-Adha: Marokkanen besteden een derde van jaarinkomen aan schaap

In plaats daarvan zullen er tijdens Eid ul-Adha speciale zones worden ingericht waar mensen legaal hun schapenkoppen kunnen grillen. Deze zones zullen worden geselecteerd door een lokale commissie en zullen voorzien zijn van alle nodige faciliteiten, zoals water, afvalbakken en barbecues.

Lees ook: Eid ul-Adha: opgelet voor groen vlees!

De gemeente Tanger roept de bevolking op om mee te werken en van Eid ul-Adha een schoon en feestelijk evenement te maken. De autoriteiten benadrukken dat het belangrijk is om de regels te respecteren en de aangewezen zones te gebruiken voor het grillen van schapenkoppen.

Het Offerfeest vindt dit jaar plaats op 17 juni in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team