Zoeken

Zes jaar geëist tegen kickbokser Yassin voor dood pakketbezorger in Amsterdam

22 november 2022 - 09:00 - Wereld

©

Justitie heeft zes jaar cel geëist tegen Yassin El B., voor de gewelddadige dood van de 42-jarige PostNL-bezorger Abdelmounaim Aghdour in Rotterdam-Hoogvliet.

Pakketbezorger Abdelmounaim Aghdour ging op 21 februari van dit jaar een pakketje afleveren bij bewoner Yassin El B. in Rotterdam-Hoogvliet. Toen hij niet thuis leek te zijn meldde hij het pakje af en ging verder met zijn ronde. Even later kwam de bewoner naar het busje van PostNL, hij vertelde dat hij de bel niet had gehoord vanwege een stroomstoring en eiste het pakketje alsnog op. Wanneer de pakketbezorger dit weigert omdat het pakketje al uit het systeem is, ontstaat er een ruzie die omslaat in een fysieke confrontatie, schrijft het AD.

Lees ook: Rotterdamse ex-kickbokser Yassin doodde postbezorger "uit noodweer"

Na een harde trap tegen het bovenlichaam van Abdelmounaim valt hij achterover met zijn hoofd tegen de stoep en loopt een fatale schedelbasisfractuur op. Afgelopen vrijdag zei El B. in de rechtbank dat hij spijt had van het incident. "Kon ik de tijd maar terugdraaien." Hij vertelde dat hij zich bedreigd voelde. "De discussie werd steeds verhitter en op een gegeven moment greep hij naar zijn zak. Toen heb ik zijn handen vastgepakt. Het werd een worsteling. Ik voelde me bedreigd en aangevallen, dáár heb ik op gereageerd."

Volgens getuigen was El B. niet bedreigd maar heeft hij juist Abdelmounaim aangevallen. Hij heeft hem bij de keel gegrepen en tot bloedens toe in het gezicht geslagen. Daarnaast vindt justitie het opvallend dat de Hoogvlieter zo goed als geen verwondingen aan het drama heeft overgehouden. Ook de weduwe van Abdelmounaim spreekt de versie van El B. tegen. "Waarom probeer je de reputatie van mijn man door het slijk te halen door hem als de agressor af te schilderen? We weten allebei dat mijn man niks is begonnen. Hij deed nooit een vlieg kwaad, was altijd vrolijk en conflictvermijdend. Je zit hier het slachtoffer uit te hangen en ik zal het je nooit vergeven." Volgens haar gaat het ook over een confrontatie tussen ongelijke partijen, El B. zou namelijk gebruik hebben gemaakt van zijn ervaring als kickbokser.

Lees ook: Adil zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten in België

Het Openbaar Ministerie gaat uit van zware mishandeling met de dood tot gevolg. De eis tegen Yassin el B. is zes jaar cel. De rechter in Rotterdam doet op 9 december uitspraak in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team