Zoeken

Drie jaar geëist tegen Haagse Najim die glazenwasser van ladder duwde

15 december 2022 - 08:00 - Wereld

©

Justitie heeft maandag drie jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen de dove Najim T. die in Den Haag de ladder van een glazenwasser heeft omgeduwd. Het slachtoffer viel meters naar beneden, brak diverse botten en verloor het zicht in één van zijn ogen volledig en deels in zijn andere oog.

De 40-jarige Najim T. zegt dat het een ongelukkig incident was. Hij wilde naar eigen zeggen enkel de aandacht trekken van de glazenwasser. Maar het OM ziet het als een poging tot doodslag, schrijft Omroep West. Volgens justitie was het letsel van de glazenwasser potentieel dodelijk. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op met bloedingen in de hersenen. Hij is het zicht in zijn linkeroog kwijt en ook zijn rechteroog gaat achteruit. Justitie heeft maandag drie jaar cel en tbs met voorwaarden geëist. De advocaat van de glazenwasser eist een schadevergoeding van 130.000 euro.

Lees ook: Hagenaar Najim staat terecht voor duwen glazenwasser van 10 meter hoog

De aanleiding voor het drama was een conflict over de betaling van een rekening. De glazenwasser eiste zijn geld, maar toen de dove verdachte en zijn vrouw daar niet op ingingen, kondigde hij aan dat hij de ruiten weer vies zou maken. Hij wilde dat doen toen Najim T. aan de ladder duwde. De glazenwasser viel zo’n zeven meter naar beneden. Volgens een getuige heeft Najim T. ’met kracht’ aan de ladder geschud.

Lees ook: Acht jaar cel voor kickbokser Yassine die Rotterdamse pakketbezorger doodsloeg

De advocaat van Najim T. waarschuwde de rechtbank voor ’tunnelvisie’ indien de zaak wordt bekeken als een stereotype ruzie tussen een ’boze Marokkaan’ en een glazenwasser. Hij zegt dat de ladder niet verankerd was en de stoep nat. "Er was niet veel nodig om tot een val te komen", aldus de raadsman. Volgens deskundigen is de verdachte zwakbegaafd en heeft hij problemen met het reguleren van agressie. Ze adviseren tbs met voorwaarden en een opname in een kliniek. De rechtbank spreekt op donderdag 22 december een vonnis uit over deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team