Zoeken

Purmerendse bezorger Marouane gaat tot uiterste om pakketten te leveren

13 december 2022 - 17:00 - Wereld

©

De 46-jarige pakketbezorger Marouane Assoud levert dagelijks een honderdtal pakjes in de wijk Weidevenne in Purmerend voor PostNL. Om de bestellingen af te leveren gaat hij zover dat klanten een speciale bezorgafspraak via whatsapp kunnen maken met ’your friendly neighborhood pakketbezorger’, zoals Marouane zichzelf online presenteert.

Weidevenners kunnen rechtstreeks contact met hem opnemen via whatsapp, met al hun vragen over hun pakketje. Hij bekijkt de communicatie niet als een extra dagtaak. "Ik luister de berichten af in de auto en als ik een paar minuten tijd heb tussendoor, kan ik reageren", aldus Marouane in De Telegraaf. Hij richtte recent een whatsappgroep op voor zijn bezorgwijk en houdt inmiddels ruim honderd wijkbewoners op de hoogte van zijn programma. "De ontvangers krijgen natuurlijk ook bericht van PostNL, maar als het heel druk is red ik het niet om alles op tijd af te leveren. Voorheen reed ik dan ’s avonds een extra rondje om nog wat gemiste adressen te doen. Deels als service naar de mensen, ook voor mijn eigen inkomen. Ik werk als zelfstandige met een nulurencontract en krijg betaald per afgeleverd pakket."

Lees ook: Jaouad opent Marokkaanse interieurwinkel in Mechelen

Om zijn bezorgwijk efficiënter te bedienen staat hij nu aan het einde van de dag op een vaste locatie waarvan hij de live locatie in de whatsapp-groep deelt. "Dat werkt goed. Als iemand appt dat hij mij gemist heeft, stuur ik een locatie zodat ze me kunnen vinden in de buurt. Veel mensen sturen mij inmiddels een persoonlijk bericht als ze een vraag hebben over hun pakket. Ik probeer zo goed mogelijk mee te denken en als het kan een oplossing bieden". Uit de reacties op sociale media en de berichten in zijn telefoon kan je meteen opmaken dat de pakketbezorger geapprecieerd wordt. Hij ontvangt regelmatig ook kleine attenties van zijn klanten. "Kaarten dus, maar ook chocola, een banketstaaf en soms zelfs een envelopje met geld. Het is een wisselwerking, ik doe extra mijn best maar wordt daarvoor ook beloond door de wijkbewoners."

Lees ook: Lifestylecoach Bilal wil veel verdienen om ouders te helpen

Marouane vindt het leuk om op deze manier contact te onderhouden met zijn klanten, maar toch ook jammer dat PostNL hier geen oog voor heeft. "Ik doe dit puur op eigen initiatief. Net een stapje meer zetten voor de Weidevenners en voor mezelf dus. De pakketten die ik niet aflever moet ik de volgende dag opnieuw aanbieden. Extra werk voor hetzelfde inkomen." Het is elke dag wel druk, maar deze periode van het jaar is het traditioneel gekkenhuis, er zijn dagen waarop hij meer dan driehonderd pakjes levert.

Bladna.nl