Zoeken

Rotterdamse ex-kickbokser Yassin doodde postbezorger "uit noodweer"

2 juni 2022 - 15:00 - Wereld

©

In maart overleed een PostNL-bezorger in Rotterdam nadat hij op straat was mishandeld door de 29-jarige oud-kickboksinstructeur Yassin el B. Dinsdag werd iets meer duidelijk over het incident, toen de verdachte voor het eerst voor de rechter verscheen. Hij beweert dat hij handelde uit zelfverdediging.

Op 21 februari 2022 ontstond er een ruzie wanneer Yassin el B. naar buiten ging om een pakje in ontvangst te nemen. Vermoedelijk heeft de bezorger bij hem thuis in Rotterdam-Hoogvliet aangebeld, maar er werd niet opengedaan. Hij meldde het pakje af en kon het daardoor niet meer meegeven aan de oud-kickboksinstructeur toen die toch nog naar buiten kwam. De onenigheid ontaardde in grof geweld. Het slachtoffer viel met het hoofd op de stoep en overleed op 1 maart, schrijft het AD.

Lees ook: OM eist celstraf voor Marokkaanse pakketbezorger die man doodreed

El B. werd onmiddellijk na de mishandeling aangehouden en stond dinsdag voor het eerst tegenover de rechter. Hij las al huilend een statement voor. "Ik zit hier met veel verdriet en pijn in het hart. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer. Ik ben in een nachtmerrie beland en niemand had verwacht dat het zo zou aflopen. Het was ook nooit mijn intentie." Hij benadrukte ook dat hij zich op 21 februari moest verdedigen. "Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik kon ontsnappen aan de situatie."

Ook zijn advocaat Mark Oosterveen sprak dinsdag over de zelfverdediging van zijn cliënt. Hij zei dat de dood van de pakketbezorger een ’groot drama’ is, voor de nabestaanden, maar zeker ook voor zijn cliënt. "Hij heeft dit totaal niet gewild toen hij op zijn badslippers naar buiten liep om een kastje van Ziggo op te halen." Volgens hem is met name de val het slachtoffer fataal geworden.

Lees ook: Maand cel voor Rotterdamse Ridouan die 5-jarig kind doodreed

De nabestaanden van de bezorger vinden het scenario van zelfverdediging belachelijk. Volgens advocaat Frank Hamers was de veertiger ’alom geliefd’. "Hij kreeg zelfs regelmatig cadeautjes. Van de mensen, maar ook vanuit het bedrijf. Nooit had iemand wat te klagen." Hij wees ook op het vechtsportverleden van Yassine. "Je zou verwachten dat zo’n persoon weet wat voor gevolgen het kan hebben als je iemand trapt." De inhoudelijke behandeling van de zaak staat in het najaar gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team