Zoeken

Adil zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten in België

25 oktober 2021 - 21:00 - Wereld

©

De 20-jarige Adil is door een vijftiental onbekenden zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten in het Belgische Quaregnon. Zijn minibusje werd door zijn belagers in brand gestoken om hun sporen weg te wissen. De jongeman en zijn moeder zijn nog steeds in shock.

La Province bericht dat de feiten in de nacht van 15 oktober plaatsvonden. Adil was met zijn busje in Quaregnon waar hij een nachtclub binnen wilde. De toegang werd hem geweigerd vanwege zijn outfit. Een familielid zag hem en reageerde kwaad. De situatie liep toen heel snel uit de hand.

Lees ook: Souad mishandelde jarenlang man en dochter in Utrecht

"Hij zei ’je bent dood’ en spuugde op me. Hij voelde zich machtig," vertelt Adil. Veertien mensen sloten zich aan bij Adil’s belager. De jongeman vluchtte in paniek weg.

De vijftien verdachten stapten toen in drie auto’s en zetten de achtervolging in. Adil werd geslagen en mishandeld met een honkbalknuppel. Hij werd vervolgens in de kofferbak van zijn minibusje opgesloten en bewusteloos gedumpt bij de steenberg van Quaregnon. De daders lieten hem voor dood achter en verbrandden zijn busje.

Lees ook: Marokkaanse verdacht van zware kindermishandeling in Veenendaal

Adil kwam terug bij bewustzijn en begaf zich op eigen krachten naar het huis van een andere neef in de gemeente. Hij is nog in shock. "Ik heb een hersenbloeding. Ik kan niet meer horen. Ik verloor 20% van mijn gehoor. Over een maand moet ik de tests opnieuw doen," zegt hij. De jongeman deed aangifte in Brussel. Zijn moeder diende een klacht in bij de politie van Boraine voor het verbrand busje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team