Zoeken

Brahim beduvelde Marokkaanse vrouwen in Nederland

21 november 2022 - 11:00 - Wereld

©

De 34-jarige Brahim M. stond vrijdag in Amsterdam terecht voor de oplichting van zes vrouwen tussen 2012 en 2018. Justitie eist een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij maakte hen in totaal zo’n 82.000 euro afhandig.

Bahrim kwam in beeld bij de recherche tijdens het grote onderzoek rond de zaak van de Sloterplasbaby, een pasgeborene die in 2016 dood werd gevonden in Amsterdam. Maar vrijdagmorgen moest hij zich verantwoorden in een zaak van oplichting van meerdere Marokkaanse vrouwen. Zeven vrouwen deden hier aangifte van. Ze zijn samen in totaal bijna 82.000 euro kwijt. Via sociale media bouwde hij een vertrouwensrelatie met hen op en vroeg hen daarna ten huwelijk. Van zodra hij geld kreeg voor de organisatie van het trouwfeest, verdween hij van het toneel, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Vijf jaar cel voor Belgisch-Marokkaanse ’Tinder-swindler’

Brahim zelf verklaarde tijdens de zitting dat hij last heeft van een angststoornis. Hij zou enorm bang zijn geworden telkens wanneer het serieus werd. "Ik vind het echt erg voor die vrouwen, maar ik kon niet anders. Ik was een vat vol verwarring. Ik heb hier sinds mijn 18e al last van en dat speelt tot de dag van vandaag." Maar zijn statement komt niet overeen met de feiten in het dossier. De verdachte stelde zich tussen 2012 en 2018 bij zijn slachtoffers voor als Fouad, Marouan, Rachid of Nourdine en begon vrijwel direct over trouwen. Daarna liet hij ’zijn vader’ bellen om de verbintenis bij de familie van de vrouwen te bevestigen. De vader van Brahim vertelde echter aan de politie dat hij niets te maken had met de praktijken van zijn zoon.

Lees ook: Marokkaanse vrouw slachtoffer van nephuwelijk met Saoedische man

Drie van zijn slachtoffers waren aanwezig in de rechtszaal voor een confrontatie met Brahim. "Het geld wat je moet terugbetalen, staat niet in verhouding tot wat jij mij hebt aangedaan. Je hebt mijn leven verwoest. Voor zover ik weet ben je moslim, maar je hebt me zover gebracht, dat ik heb moeten liegen tegen mijn ouders. Mijn band met hen is kapot", verklaarde een slachtoffer in tranen. De officier van Justitie eiste een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan twee jaar onvoorwaardelijk. De uitspraak volgt op vrijdag 2 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team