Zoeken

Marokko: ex-Kamerlid veroordeeld voor valse coronatest

28 februari 2021 - 16:00 - Marokko

©

Een voormalig Kamerlid en regionale secretaris voor de regio Draa Tafilalet van de PJD-partij aan de macht in Marokko, is door de rechtbank van eerste aanleg in Errachidia tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het gebruiken van een valse coronatest.

De politicus gebruikte een valse PCR-test om zijn broer deel te laten nemen aan een toelatingswedstrijd van de politie. Drie andere mensen die betrokken waren bij de fraude werden eveneens veroordeeld.

De directeur van het Moulay Cherif ziekenhuis die voor de valse PCR-test had gezorgd, werd tot drie jaar celstraf veroordeeld. Hij mag bovendien vijf jaar lang niet in de openbare sector werken. De broer van het voormalig lid die aan het toelatingsexamen deelnam werd tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld en een tweede broer kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd.

Assabah bericht dat de broer die aan het examen had deelgenomen, met het coronavirus besmet was op het moment van de test. Hij gebruikte een valse coronatest om toch deel te kunnen nemen aan het mondelinge toelatingsexamen. Hij had de schriftelijke tests al afgelegd.

De politieschool in Kenitra ontdekte de fraude en arresteerde de kandidaat. Tijdens zijn verhoor gaf de jongeman toe dat hij een valse PCR-test had gebruikt en leidde de politie tot zijn twee broers en de ziekenhuisdirecteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team