Zoeken

Seksschandaal Marokkaans Kamerlid gaf nog niet al zijn geheimen prijs

4 januari 2021 - 13:20 - Marokko

©

Drie jonge mensen die in eerste aanleg werden vervolgd voor poging tot afpersing, chantage en bedreiging van een vrouwelijke RNI-Kamerlid, verlieten afgelopen weekend de Bourkaiz-gevangenis in Fez. De aanklacht werd door het hof van beroep gewijzigd en de straf van de verdachten is teruggebracht tot 3 maanden.

Ze werden in eerste aanleg veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, maar de drie aangeklaagden die sinds september gevangen zaten, werden vrijgelaten nadat ze hun straf hadden uitgezeten. Ze werden in september veroordeeld voor "poging tot chantage". Volgens de verdediging van het slachtoffer, zouden ze daarvoor in theorie een gevangenisstraf van 3 tot 6 maanden kunnen krijgen.

De actuele nietigverklaring van de aanklacht door het hof van beroep vereist een nieuw onderzoek naar de zaak, voegt de advocaat van de verdachten toe. Het stelt ook vragen naar de rol van het verkozen parlementslid van de nationale groepering van onafhankelijken (RNI).

Aan het begin van de zaak ondernam het Kamerlid juridische stappen tegen de drie jonge mannen en een partijgenoot, van wie hij beweerde dat ze hem probeerden te chanteren met compromitterende berichten en video’s. Maar op de dag van het proces zelf was hij afwezig, hij bevond zich toen in Frankrijk. Een paar dagen later nam de zaak een nieuwe wending. De jonge vrouw herzag haar verklaring en zuiverde de naam van de parlementariër. In ruil daarvoor zou hij haar ook niet vervolgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team