Zoeken

Casablanca: vermiste minderjarige teruggevonden

15 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

De 13-jarige Fatima Zahra, die vermist was sinds maandag 9 mei in Casablanca, werd donderdag veilig en wel teruggevonden door de politie. Het onderzoek wordt voortgezet om de vermeende ontvoerders te arresteren, die in de klacht worden genoemd voor diefstal en ontvoering.

De Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) heeft via een verklaring laten weten dat ze zijn ingegaan op een klacht van een 17-jarige jongen. Deze beweerde dat hij het slachtoffer is geworden van diefstal door subsaharaanse migranten. Hij verklaarde dat een tienermeisje in zijn gezelschap door hen werd ontvoerd vanuit een begraafplaats in Casablanca.

Lees ook: Vermiste Marokkaanse tiener dood teruggevonden in Italië

Het onderzoek was succesvol. Het meisje werd teruggevonden in Casablanca, in de buurt van het busstation Oulad Ziane, aldus de DGSN. De dienst meldt dat er geen duidelijke tekenen van geweld zichtbaar zijn, maar het meisje wordt wel onderworpen aan een medische expertise.

Lees ook: Frankrijk: nieuwe zoekactie naar verdwenen Marokkaanse zusjes

Daarnaast is de jonge klager op last van de officier van justitie in bewaring geplaatst. Het onderzoek wordt voortgezet om de migranten die in de klacht genoemd zijn te arresteren en hun vermeende betrokkenheid bij de onderstelde ontvoering en aanranding van het meisje te verifiëren, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team