Zoeken

Frankrijk: nieuwe zoekactie naar verdwenen Marokkaanse zusjes

5 februari 2022 - 09:40 - Wereld

©

Sinds eind 2016 is de politie in het Franse Nérac op zoek naar twee vermiste meisjes met een meervoudige handicap. Eerder deze maand werden verdere zoekacties rond hun huis uitgevoerd om mogelijk nieuwe aanknopingspunten te vinden.

Het onderzoek naar de verdwijning van de 11-jarige Inès en de 13-jarige Nawal is begin februari hervat in de omgeving van hun huizen in Nérac en Barbaste. Beide meisjes hebben sinds eind 2016 geen teken van leven meer gegeven.

Lees ook: Marokkaanse vrouw in voorarrest na verdwijning dochters in Frankrijk

Hun moeder van Marokkaanse afkomst, is de hoofdverdachte in hun verdwijning. Vermoed wordt dat zij zich wilde ontdoen van de twee tieners, die meervoudig gehandicapt zijn, omdat zij moeilijkheden had om voor hen te zorgen nadat hun vader het gezin had verlaten.

Lees ook: Familie wanhopig na verdwijning 13-jarige Saad

Aanvankelijk beweerde de 50-jarige dat zij haar dochters naar Marokko had gestuurd, maar zij wijzigde later haar versie en beweerde dat zij hen had toevertrouwd aan een echtpaar in Spanje. Zij werd beschuldigd van "opzettelijke doodslag met voorbedachten rade", werd in voorlopige hechtenis genomen en later weer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog. Tot nu toe heeft de zoektocht niets opgeleverd, net zo min als de signalering door Interpol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team