Zoeken

Vermiste Marokkaanse tiener dood teruggevonden in Italië

2 mei 2022 - 12:20 - Wereld

©

Een 15-jarige Marokkaan, van wie de verdwijning op donderdag 21 april 2022 in Padua was gemeld, is op dinsdag 26 april dood aangetroffen in de rivier de Brenta, in Italië. De oorzaak van zijn dood wordt onderzocht.

Nadat de 15-jarige Ahmed Joudier zijn huis in Padua verliet op 21 april, werd hij nooit meer teruggezien. Een onderzoek naar de vermeende ontvoering van de tiener werd meteen geopend, maar dinsdag werd het lichaam van de Marokkaanse minderjarige gevonden in de Brenta rivier, onder een loopbrug die de steden Torri en Cadoneghe verbindt.

Lees ook: Frankrijk: door politieagent neergeschoten Marokkaan overleden

Onderzoekers concludeerden in eerste instantie dat Ahmed was verdronken. De hypothese van een misdaad werd snel uitgesloten. Het Openbaar Ministerie heeft een autopsie gelast om de doodsoorzaak van de jongen vast te stellen, nadat de hypothese van zelfmoord werd geopperd. Bij het eerste onderzoek van zijn lichaam werden geen tekenen gevonden van een worsteling of geweld, die erop zouden wijzen dat Ahmed voor zijn dood met iemand heeft gevochten, melden lokale media.

"Ahmed zou nooit zelfmoord hebben gepleegd. Hij werd hiertoe gedwongen door iemand," zegt de moeder van de overleden jongen in een verklaring aan de pers. Een verontrustend bericht dat de tiener in de nacht van zijn verdwijning aan zijn 17-jarige ex-vriendin stuurde, lijkt dit te bevestigen: "Ik heb onafgemaakte zaken met bepaalde mensen, ik denk dat ik ga sterven en als ik niet sterf zal ik er ernstige verwondingen aan overhouden, ik hou van je." Een nieuw spoor voor de politie en het forensisch team die de gegevens op Ahmed’s telefoon onderzoeken. De telefoon werd gevonden door een man die niets met de zaak te maken heeft.

Lees ook: Spanningen in Sebta na dood Marokkaanse tiener

Ahmed’s dood zorgde voor heel wat opschudding in Padua. De Marokkaanse gemeenschap heeft haar oprechte deelneming betuigd aan de familie van de tiener, die in hun ogen "een goede jongen was die zich uitsluitend op zijn studie concentreerde".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team