Zoeken

Casablanca treedt hard op tegen parkeerwachters en parasolverhuurders

2 juni 2024 - 07:00 - Marokko

©

Casablanca wil komaf maken met de overlast van illegale parkeerwachters en verhuurders van parasols in de toeristische zone van Ain Diab. Deze personen verstoren de rust van vakantiegangers en overtreden de lokale regelgeving.

Ondanks een gemeentelijk verbod van januari 2024, blijven individuen in gele hesjes, die zich voordoen als parkeerwachters, hun diensten aanbieden in Ain Diab. "Deze illegale parkeerwachters zijn verboden in Ain Diab," bevestigt Moulay Ahmed Afilal, adjunct-burgemeester van Casablanca aan AlAyam24. "Alle autoriteiten moeten de controle opvoeren om een ​​einde te maken aan deze praktijken die burgers tijdens hun zomervakantie hinderen."

Lees ook: Parkeerwachters in Tanger terroriseren bezoekers

De gemeente overweegt verschillende oplossingen om het probleem aan te pakken. "Er is nog geen definitieve beslissing genomen over de methode die in deze toeristische zone zal worden toegepast," aldus Afilal. "Er is sprake van het toekennen van een concessie aan een bedrijf voor het beheer van parkeergelegenheid, of van de installatie van parkeermeters ter vervanging van de illegale parkeerwachters."

Ook de wildgroei van parasols op het strand is een doorn in het oog van de autoriteiten. De gemeente kondigt aan dat "in de komende dagen een aanbestedingsprocedure wordt opgestart voor de toekenning van vergunningen aan private entiteiten die verantwoordelijk zullen zijn voor het beheer en de exploitatie van parasols en eetgelegenheden op het strand van Ain Diab."

Lees ook: Stranden Marokko: parasolverhuurders dicteren de wet

Afilal belooft een strengere aanpak: "Dit jaar zal anders zijn dan de voorgaande jaren. Er zal hard worden opgetreden tegen indringers op het openbaar domein op het strand van Ain Diab. Het bestek bepaalt dat 20% van de parasols wordt toegewezen aan de concessiehouder, terwijl 80% ter beschikking staat van de burgers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team