Zoeken

Casablanca verbiedt parkeerwachters

25 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

De gemeente Casablanca heeft besloten een einde te maken aan de praktijken van ongeautoriseerde parkeerwachters die illegale tarieven opleggen aan burgers. Dit besluit volgt op talrijke klachten over deze parkeerwachters.

Het einde van de dictatuur van de parkeerwachters is aangebroken. De gemeente Casablanca heeft het parkeren in de kustzone van Aïn Diab gratis gemaakt, na vele klachten over ongeautoriseerde parkeerwachters die illegale tarieven opleggen aan burgers. "Het besluit om parkeren gratis te maken in de kustzone van Aïn Diab is genomen door de autoriteiten om de wanorde veroorzaakt door parkeerwachters te voorkomen, aangezien de gemeente deze dienst aan geen enkele entiteit heeft toevertrouwd," legt Moulay Ahmed Afif, locoburgemeester van Casablanca, uit aan Al-Ayyam 24.

Lees ook: Casablanca wil van parkeerwachters af

Afif stelt dat "de gemeente meerdere klachten over dit onderwerp heeft ontvangen," waarin wordt bevestigd dat "deze parkeerwachters grote sommen geld van burgers eisen, variërend van 10 tot 20 dirham per auto, wat onaanvaardbaar is." De stadsraad zal "in alle straten van Casablanca parkeermeters installeren om dergelijke transacties te voorkomen, die in de Marokkaanse samenleving een gewoonte zijn geworden," voegde de functionaris eraan toe. "Er zullen binnenkort betaalbare tarieven voor alle inwoners van Casablanca worden vastgesteld," concludeert Ahmed Afif.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team