Zoeken

Stranden Marokko: parasolverhuurders dicteren de wet

31 juli 2023 - 22:00 - Marokko

©

In Tetouan, M’diq en Al Hoceima dicteren verhuurders van stoelen en parasols hun regels aan de vele vakantiegangers die de stranden bezoeken. Het onderwerp wordt in het Parlement besproken.

Verhuurders van stoelen en parasols maken illegaal gebruik van de stranden in het noorden van Marokko. Ze zijn massaal aanwezig bij badplaatsen en "gedragen zich gewelddadig om de meestal in gezinsverband aanwezige vakantiegangers te intimideren". Zij "dwingen gezinnen hun diensten te accepteren", schrijft Al Akhbar. De situatie werd in de afgelopen weken herhaaldelijk aan de kaak gesteld door consumentenverenigingen in het noorden.

Lees ook: Chaos op Marokkaanse stranden door parasolverhuurders

Recentelijk hebben de bevoegde autoriteiten controlecommissies naar verschillende badplaatsen gestuurd. Ze hadden de opdracht om strikt toe te zien op de naleving van de bepalingen die de tijdelijke bezetting van de openbare en maritieme domeinen regelen. De controles brachten echter geen verandering in de situatie. Zodra de ze voorbij waren, werden de stranden opnieuw massaal bezet door parasolverhuurders.

Lees ook: Marokko: deze stranden moet je dit jaar vermijden

Het onderwerp wordt daarom in het Parlement behandeld. Afgevaardigden zullen de problemen bespreken die verband houden met de "niet-naleving van de specificaties met betrekking tot deze seizoensgebonden activiteit, met name wat betreft het aantal parasols dat op de plaatsen wordt verhuurd of het gebruikte oppervlak".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team