Zoeken

Chaos op Marokkaanse stranden door parasolverhuurders

20 juli 2023 - 18:30 - Marokko

©

In Marokko neemt de onvrede toen bij vakantiegangers, die de anarchie op sommige stranden als gevolg van de massale aanwezigheid van parasolverhuurders hekelen. Parlementsleden hebben de lokale autoriteiten ondervraagd over de voorwaarden voor het verlenen van vergunningen aan deze strandwerkers.

Elke zomer klagen toeristen over parasolverhuurders die de drukst bezochte stranden van Marokko overspoelen. Dit jaar lijkt de situatie nog erger. Het blijkt zelf zo erg te zijn dat het parlement de lokale autoriteiten over de kwestie heeft ondervraagd, hen oproepend om de controle bij de afgifte van vergunningen te versterken, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: properste stranden in 2023

De autoriteiten van Tetouan en M’diq, waar parasolverhuurders chaos veroorzaken op de stranden, hebben strikte instructies gegeven om vanaf deze week de controle op de parasolverhuur op stranden te versterken. Gespecialiseerde commissies zullen naar alle stranden worden gestuurd. Materiaal van overtreders zal in beslag worden genomen. Er zijn ook sancties voorzien, die kunnen leiden tot de intrekking van de vergunning.

Lees ook: Marokko: deze stranden moet je dit jaar vermijden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt de noodzaak voor gemeenten om strikt toezicht te houden op de toepassing van de regels die de tijdelijke bezetting van openbare en maritieme domeinen regelen, wat inhoudt dat er mechanismen en middelen moeten worden ingezet om de controle op de exploitatie van de verleende vergunningen te waarborgen. Het doel is echter niet om de activiteit van parasolverhuur, die seizoensgebonden banen voor jongeren creëert en bijdraagt aan de lokale ontwikkeling, te beëindigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team