Zoeken

Casablanca heeft oplossing tegen parkeerterreur

1 juli 2024 - 11:00 - Marokko

©

De gemeente Casablanca komt met een oplossing voor de torenhoge parkeertarieven die door zelfbenoemde parkeerwachters worden gehanteerd in toeristische gebieden.

Automobilisten klagen al langer over de woekerprijzen (10 tot 15 dirham) die ze vooral in het weekend moeten betalen op populaire plekken zoals de boulevard van Aïn Diab. De gemeente wil nu overal parkeermeters plaatsen, meldt Aljarida24. Hiermee hoopt men het parkeren transparanter en eerlijker te maken.

Lees ook: Parkeermaffia heerst in Marokko: toeristen de dupe

Parkeermeters zorgen voor vaste, uniforme prijzen, zodat automobilisten vooraf weten waar ze aan toe zijn en niet hoeven te onderhandelen met de parkeerwachters. Ahmed Bayoud, voorzitter van de consumentenvereniging "Avec les consommateurs", is enthousiast over het plan. Volgens hem is dit een effectieve manier om het probleem aan te pakken en zowel inwoners als toeristen redelijke en duidelijke parkeertarieven te bieden.

Lees ook: Celstraf voor gewelddadige parkeerwachter in Marokko

"Dit zal niet alleen het imago van de stad verbeteren, maar ook het gevoel van veiligheid en zekerheid bij alle automobilisten vergroten," aldus Bayoud.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team