Zoeken

Vrachtwagens verboden in Casablanca

9 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Casablanca gaat vrachtwagens en zware voertuigen uit het stadscentrum weren. Deze maatregel, die binnenkort van kracht wordt, volgt op de opening van een nieuwe route die het havengebied van de stad direct verbindt met de snelweg via Ain Sebaa.

Ahmed Afilal, vicevoorzitter van de gemeenteraad van Casablanca, heeft in een gesprek met SNRT News uitgelegd dat het verbod op de circulatie van zware vrachtwagens in de stad nog voor eind maart effectief zal zijn. Dit initiatief is bedoeld om de verkeerscongestie aanzienlijk te verminderen.

Lees ook: Casablanca klaar voor lancering busway-service

Afilal benadrukt dat deze maatregel het resultaat is van uitgebreide besprekingen tussen verschillende partijen, waaronder de gouverneur van de regio Casablanca-Settat, de burgemeester van Casablanca, en vertegenwoordigers van vakbonden en verenigingen van vrachtwageneigenaren en professionals. De maatregel is door alle betrokken partijen positief ontvangen.

Lees ook: Casablanca krijgt nieuwe trams van Alstom

De aanleg van de speciale doorgang voor vrachtwagens vergde een investering van één miljard dirham. Afilal kondigde ook aan dat er plannen zijn om speciale platforms op te zetten voor het opslaan van goederen die door deze vrachtwagens worden vervoerd. Deze goederen kunnen vervolgens met middelgrote voertuigen verder de stad in worden gebracht.

Bladna.nl